Vegyes

Belépés

E-mail cím:
Jelszó:

Muffin receptek

 

Bolognai muffin

 

Hozzávalók: 10 dkg spagetti, só, 22 dkg finomliszt, 1 cs sütőpor, 1 mkk őrölt fekete bors, 2 tojás, 0,75 dl olaj, 1,5 dl húsos bolognai mártás, 1,5 dl natúr joghurt vagy tejföl, 8 dkg reszelt sajt, 20 dkg paradicsom, petrezselyem
A tetejére: reszelt sajt


A spagettit enyhén sós vízbe tördelve kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, hűlni hagyjuk. A lisztet a sütőporral és a borssal összeforgatjuk. A tojást az olajjal fölverjük, a bolognai mártást és a joghurtot hozzáadjuk, a lecsöpögtetett spagettivel, a liszttel és a durvára reszelt sajttal összekeverjük. A paradicsomot kis kockákra, a petrezselymet finomra vágjuk, az előzőekhez adjuk. A muffin formákat háromnegyedéig megtöltjük a masszával, tetejükre sajtot szórunk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (180°C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjuk 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.

 

 

Vanília pudingos muffin 

 

15 dkg margarin
17 dkg cukor
3 tojás
15 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
a töltelék:
2, 5 dl tej
fél csomag vaníliás pudingpor
1-2 evőkanál cukor

A pudingot megfőzőm, hagyom kihűlni. A vajat a cukorral felhabosítom, utána egyenként mennek bele a tojások. A lisztet, sütőport, a vaníliás cukrot összekeverem, beleszórom a vajas cuccba, majd gyorsan összekeverem az egészet. A muffin sütőt vajazom és lisztezem .A muffin formákba egy-egy evőkanál masszát teszek, csinálok egy kis mélyedést a tésztába, rá egy kanál pudingot, majd befedem a maradék tésztával. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütöm.


 

Csuda finom, piskóta jellegű tészta, vanília pudinggal.

 

 

Gesztenyés - meggyes muffin ( 12 db )

Hozzávalók: 

20 dkg liszt
fél csomag sütőpor
5 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
1 tojás
5 dkg olvasztott margarin
1,5 dl tej
25 dkg gesztenyepüré
fél üveg magozott meggybefőtt

 

Először a lisztet elkeverjük a sütőporral, cukorral. Ebbe belekeverjük a meggyet és a félig kiolvasztott gesztenyepürét is belereszeljük.
Egy másik tálban a tojást simára keverjük, beletesszük a tejet és a margarint és jó alaposan összekeverjük.
A lisztes keverékbe beleöntjük a tejeset és villával alaposan összeforgatjuk. Belekanalazzuk a sütőformákba, előmelegített sütőben,180 fokon sütöm

 

Feketeerdő muffin:

20 dkg meggybefőtt
26 dkg liszt
fél teáskanál szódabikarbóna
2 és fél teáskanál sütőpor
3-4 evőkanál kakaópor
4-5 evőkanál csokoládés tortadara
2 tojás
12 dkg cukor
12, 5 dkg puha vaj/margarin
2, 2 dl joghurt (lehet meggyes is)
Díszítéshez:
6 evőkanál meggylé
2 dl tejszín
ízlés szerint cukor
12 szem meggy
csokoládés tortadara

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A muffin formákat kibéleljük papírral.
A meggybefőttet lecsepegtetjük, apróra vágjuk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csokis tortadarával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat és a joghurtot. A tojásos masszához kis adagokban hozzáadjuk a lisztes keveréket, és egynemű masszává keverjük, végül hozzáadjuk az apróra vágott meggybefőttet.
A tésztát a formákba töltjük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinokat 5-10 percig hagyjuk hűlni a formákban, majd kivesszük őket a formából és megvárjuk, míg teljesen kihűlnek.
Mindegyik muffint átitatjuk 1-2 teáskanál meggylével.
Felverjük a tejszínt a cukorral. A muffinok tetejére teszünk 2 evőkanál habot, majd a tetejére nyomunk egy szem meggyet, és megszórjuk tortadarával.
Tipp: A meggylevet helyettesíthetjük meggy- vagy cseresznyepálinkával.

 

Sajtos-sonkás muffin

Hozzávalók:

1 csésze liszt
1 cs reszelt sajt, lehet füstölt is
1-2 szelet apróra vágott sonka vagy bacon
3/4 cs víz
1 tojás
1 púpos kávéskanál sütőpor

Elkészítés

A lisztet a száraz dolgokkal összekeverni, a vízben felhabosítani a tojást, majd az egészet laza mozdulatokkal összekeverni. Nem kell kikeverni nagyon! A kikent sütőformákba félig töltve 200 fokos sütőben 20 percig sütni. Nem kell a formába

papírkapszli! 5 perc hűlés után rácsra kitenni.

VIRSLIS-HAGYMÁS-SAJTOS MUFFIN /  12 db /

2 dl joghurt
1/2 dl olaj
2 tojás
1 tk só
10 dkg reszelt füstölt sajt
1 kis fej hagyma apróra vágva
20 dkg liszt (benne egy csomag, vagy 2 kk. sütőporral)
1,5 pár azaz 3 db virsli

Az első 4 összetevőt összekeverni, majd bele a reszelt sajt, a hagymák és a sütőporos liszt.
A muffin formába adagolni és a közepükbe - az eredeti recept szerint - minivirslit nyomni, de én a snassz virslit daraboltam fel és ezt tettem bele. Ki kell vajazni a formákat, nem papírkapszliba sütni mert a sajt miatt ráragadhat.

 

Kefires muffin

 

 

Hozzávalók kb. 24 darabhoz:
4 egész tojás
1 pohár kefir
1 pohár olaj
2 pohár cukor
3 pohár liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

 

 

 

A tésztába:
magozott meggy

 

 

 

 

díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
kevés színes cukorka

 

Az ét csoki kivételével a hozzávalókat összekeverem.
A muffin sütőbe rakott papírt kétharmadáig megtöltöm tésztával.
Előremelegített sütőben, 160-170 fokon kb. 20-25 percig sütöm.
Kihűlés után a felolvasztott csokoládéba mártom a muffin tetejét, majd a színes cukorkákkal megszórom.
Lehet kókuszreszeléket is a tetejére szórni

 

Krémes muffin

Hozzávalók:
18 dkg keserű csokoládé lereszelve
10 dkg még keserűbb csokoládé egyben (90%-os)
18 dkg vaj
4 db tojás
14 dkg cukor
6 dkg darált mandula
5 dkg liszt
1 kávéskanál rum
1 kávéskanál kakaópor
1 kávéskanál porcukor
Csipetnyi só 

 

Gőz fölött olvassza meg a lereszelt csokoládét, majd adja hozzá a vajat.
Egy tálban keverje össze a tojások sárgáját a cukorral, és verje addig, amíg egészen kifehéredik.
Öntse ebbe a keverékbe az olvasztott csokoládét, a lisztet, a rumot és a darált mandulát.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verje kemény habbá, majd óvatosan forgassa bele a keverékbe.
A massza egyharmadát ossza szét a kivajazott muffin formákba, majd mindegyikbe tegyen két kocka csokoládét,
végül fedje be a maradék masszával. Tegye a süteményt előmelegített, 200 fokos sütőbe 20 percre.
Vegye ki a sütőből, hagyja kihűlni, vegye ki a formából, majd szórja meg először kakaóporral,
majd porcukorral mindegyik süti tetejét.
Ha teljesen kihűlt, a belsejében megkeményedik a csoki, de újra krémessé válik, ha 1-2 pillanatra beteszem a mikróba.

 

Gyümölcsjoghurtos muffin

 

 

Hozzávalók:
1 pohár gyümölcsjoghurt
1 pohár cukor (az üres joghurtos pohárral kell kimérni)
2 db tojás
1 citrom reszelt héja
1/2 pohár olaj (joghurtos pohár)
2 pohár liszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor

 

 

Az egészet összekeverni, kikent, lisztezett formába tölteni.
20-25 perc sütés kell neki.
12 db lesz.